dimecres, 17 de febrer del 2010

WINGER - Karma


Label: Frontiers Records

Aquest “Karma” és el disc de retorn que molts volíem de WINGER, abans i per sobre del seu anterior IV. Un disc com IV (potser massa monotemàtic i poc digerible a primera escoltada) no era la millor alternativa per presentar-se sobre les taules després d’anys de silenci. En Kip i els seus suposo que en algun moment ho varen pensar, i provablement ara han optat per encarar un plàstic molt més directe, rocker, cru, gustós i finalment brillant. Com argumentava Kip Winger en una promo, és el disc que toca si evolucionen des d’aquell Pull, és a dir, mantenir coses dels primers plàstics amb la maduresa i sonoritat que representà Pull.

I si posem atenció en la sonoritat, penso que és tot un encert la producció bàsica i alhora crua i contundent que predomina en aquest Karma; com peten i xiulen les guitarres d’aquests Winger. M’encanten.

Aquest perfil més directe del disc ja és nota des de la primera descàrrega amb “Deal With The Devil”, hard rockera a tope, juntament amb una potent i matxacona “Stone Cold Killer” o la riffera i colpejadora “Pull Me Under”. Guitarres potents en tot un tema com “Big World Away”, de melodies ben estructurades a’la Winger i que m’ha evocat certs aires a Loosen Up, que entra en sintonia amb la bucòlica d’entrada “Always Within Me”, un altre dels grans temes d’aquest Karma. Riff corrossiu de Reb Beach en una misteriosa “Come A Little Closer” carregada de jocs de veus, i temasso melòdic la balada final “Witness” on els detalls més intimistes que Kip mostra en solitari afloren tímidament en el tema, i on destacaria una intervenció al.lucinant de Reb Beach a les sis cordes.., sobradíssim el colega.

Si com l’amic Earl busques mantenir el bon karma, amb aquesta nova entrega de Winger tens una banda sonora ideal.