dimecres, 17 de febrer del 2010

EUROPE - Last Look At Eden



Label: Ear Music


Espectacular la segona part de la carrera musical dels suecs EUROPE; no em cansarè de dir-ho. Des de la seva ressurrecció amb aquell Start From The Dark, els Europe han sabut comandar una direcció musical brillant i atractiva, i aquesta nova proposta en estudi “Last Look At Eden” dona un tomb més de rosca i de genialitat al seu hard rock.

Lluny ja dels stadiums dels vuitanta, Europe assenten un nou camí més madur que sense aixecar massa pols i amb la sobrietat que mantenen ara, presenten un disc amb mirades dirigides als clàssics. Aquesta és la impresió que em transmet el disc, un feeling i un groove molt setantero i retro on les herències a Led Zeppelin, Thin Lyzzy, Deep Purple, Rainbow i altres, són latents al llarg dels temes d’aquest Last Look At Eden.

Assaboreix el ritme de la rockera “Gonna Get Ready” i deixa’t dur pel groove de “Catch The Plane” amb l’hammond detallista de Michaeli; no et sona clàssic tot plegat??. Els aires ancestrals de “No Stone Unturned” i el tempo fluïd de la gràcil “Run With The Angels” em segueixen portant dejavus a’la Zeppelin, mentres un esperit més funk revoleteja sobre la desenfadada “Mojito Girl”. Amb “The Beast” assalten un tema directe i contundent, contrarrestat amb la bonica balada “New Love In Town”, amb un plantejament a piano que esclata amb una tornada pretòrica.

Sencillament brillant. Un bon disc d’uns Europe que sonen cohesionats pels quatre o cinc costats i sòlids com ho demostren en l’èpica inicial “Last Look At Eden”. En Joey Tempest està cantant millor que mai , en Léven i Haugland són una de les seccións rítmiques més conjuntades que hi ha, en Michaeli ara sap brillar com cal, i en Norum ens deix espatarrats amb els seus riffs i amb cada nota que aflora de les seves sis cordres; para atenció al fantàstic blues final “In My Time”...., orgasme!!!.

Nois, així ho veig. Europe estàn en forma, i són capaços de grabar discs amb essència, no només amb superficialitat.