dimarts, 21 de juliol del 2009

L'adéu de Marcel Jacob.


Trista notícia la que avui postejo en el blog i que personalment em dol i m'entristeix. Aquest mateix dia 21 de juliol ha mort un dels grans baixistes i compositors de l'escena hard rockera, el magnífic Marcel Jacob, baixista i membre fundador de Talisman, la banda que compartia amb el vocalista Jeff Scott Soto i la que segurament més reconeixement li ha donat.
Una aventura que s'engendrava en aquell "Marchin Out" d'en Malmsteen i que es materialitzava després de grabar aquell primer disc en solitari de John Norum. Jacob i Soto ens editaven un debut esplèndid, elegant i fresc; naixia Talisman, el veritable so de la musicalia de Marcel Jacob.
Parlar de Jacob no és només parlar de Talisman, si no dels diversos projectes on ha intervingut, tant al costat de Soto (Human Clay, Humanimal), com del seu pas pels primeríssims Europe quan s'apodaven Force, o el més recent com Last Autumn's Dream, sense deixar de banda l'aportació que ha fet en nombrosos discs d'altres artistes.
Parlar de Marcel Jacob és parlar d'un dels grans músics de l'escena sueca, i un dels grans baixistes del hard rock.
Com admirador i seguidor de Talisman, des d'aquest petit raconet del núvol el més sincer homenatge. D.E.P.

Us enllaço l'escrit de Jeff Scott Soto en la seva mateixa pàgina.

A mode d'homenatge:







2 comentaris:

Xavi Martínez (aka Da Muzz) ha dit...

Molt trist, no era una superestrella ni un mùsic imprescindible pero va grabar bons discos. Per el que he llegit al missatge de Scott Soto sembla que s´ha suïcidat ¿no?
Salutacions

Marcel - METAL TRANSFER ha dit...

Si Da Muzz..., això sembla i és el que es comenta en tots els foros i websites, el fet que s'hagi suicidat.
Sigui com sigui, ja no hi és. Ara ens queda recordar-lo escoltant la seva llarga trajectòria.