divendres, 20 d’agost del 2010

HARTMANN - 3


Label: SONIC 11 Records

Amb aquest sencill títol identifica la seva nova entrega en solitari el vocalista alemany Oliver Hartmann (ex-At Vance, Empty Tremor), qui deixà la seva vertent més metalera fa uns anys per iniciar la seva pròpia singladura dins un estil més hard rocker i melòdic.

Un vocalista magnífic que gràcies a la personalitat de la seva veu i a la qualitat de les seves grabacions, està adquirint una projecció merescuda en l’escena europea, no en va, en Tobias Sammet sempre ha comptat amb ell per interpretar personatges en les seves òperes musicades d’Avantasia. Sia pel que sia, Hartmann torna a posar el dard al centre de la diana amb aquest excel.lent “3” que segueix les directrius deixades en el seu anterior Home, potser amb certes mirades un tant més modernes sense que això aporti perillositat al seu ecosistema musical.

Si és el primer cop que et topes amb en Hartmann, ja et dic que et sorprendrà gratament la seva oferta hard rockera. Hi trobaràs una mica de tot en els seus temes, des de propostes hard rockeres a tope com “I Won’t Get Fooled Again” (de riff a’la Giant), “Lost In Havanna" (ràpida i divertida) o “From Outta Space” (de riff retro i amb molt de groove), a terrenys més èpics com l’electroacústic “Don’t Give Up Your Dream” o “Brothers”, on en Sammet li torna la moneda col.laborant en el tema. I no només això, si no que Hartmann ens amaga delícies en forma d’un esplendoròs “Suddenly”, temassos AOR com “All I Can Say” o “Forgotten Innocence”, i boniques balades in crescendo i de gran presència vocal com “Don’t Tell Me It’s Over”.

Grans temes, una veu amb personalitat i un treball molt cuidat.