dimarts, 20 d’octubre del 2009

JEFF SCOTT SOTO - Beatiful Mess


Label: Background Noise / Frontiers Records

Els primers rumors que ens arribaven d’aquesta recent entrega d’en Soto ens feien pensar en un sobtat allunyament de la seva darrera etapa més hard-rockera, i un possible retorn a les seves arrels més funkarras i souleres, pensant més en aquell Love Parade que no pas en Lost In Traslation.

Potser la seva marxa de Journey per la porta del darrera ha donat aquella empemta a Soto per rebuscar en el seu gran bagatge musical, i airejar i refrescar així la seva pròpia carrera en solitari amb aquest lleuger "Beautiful Mess".

En aquest nou plàstic Soto ha buscat un elegant equilibri d’aquestes vertents que predominen en la seva plàtica musical, les dosis necessàries de funk, una bona capa de soul i aquell punt just de hard rock per donar l’eferversència esperada mentres anem degustant el temes del disc. Tot liderat per la seva inconfussible veu, brillant, poderosa, carregada de perfums i textures diverses d’un dels vocalistes més versàtils de l’escena.

Sobre aquest fons de producció sencilla i minimalista, Soto desplega aquest grapat de temes de discurs lleuger i madur, amb propostes diverses. Des d’estructures funks i actuals com el primer sencill “21st Century”, "Mountain", "Testify", passant per dolços temes carregats de soul com “Gin&Tonic Sky”, "Cry Me A River", "Broken Man" a petites espurnes més hard com “Our Song”, "Wherever U Wanna Go" o la rítmica “Hey”.

Beatiful Mess no té la força de les anteriors obres en solitari d’en Jeff, és un disc per disfrutar-lo amb calma i apreciar, per sobre de tot, la càlida i a la vegada altiva veu d’aquest gran artista.