dijous, 25 d’agost del 2011

JOURNEY - Eclipse


Label: Frontiers Records

Us haig de confessar que quan vaig començar a escoltar el disc la primera impresió no va ser massa positiva; no em va aportar feeling i vaig trobar-me amb un disc mediocre. JOURNEY, els grans del rock melòdic no aixequen el cap i s’han llençat a l’abisme; no pot ser.

No ens precipitem i deixem còrrer els temes un cop i un altre, deixem que flueixi per si sol. I ha estat la clau per transformar aquelles primeres visions negatives en un esclariment i poder contemplar un magnífic nou disc de Journey. Vaja, que he acabat enganxat als temes de “Eclipse”.

Penso que l’anterior treball Revelation va ser un disc de tràmit, sobretot per presentar la nova veu de Journey, el vocalista Arnel Pineda, cosa que implica un superació substancial en aquesta nova entrega en estudi.

Sota una gran producció de Kevin Shirley, Neal Schon i companyia ens deleiten amb un bon recull de temes del millor rock melòdic d’actual factura. Des de temassos stadium com l’inicial “City Of Hope” a ritmes més místics com “Chain Of Love”, i mid-tempos deliciosos com “Anyhing Is Possible” i “Resonate” on el filipí Pineda brilla inconmesurablent sota l’ombra Perry (of course), sense deixar fora de joc balades de calibre majestuós com “Tantra” o “To Whom It May Concern”.

Per a molts Journey moria espiritualment amb la marxa d’Steve Perry, i d’acord que Pineda és el vocalista amb menys personalitat que ha tingut Journey, però obviant una mica aquestes premises, Eclipse enganxa.